Podzimní Paříž


Minulý rok (2008) v říjnu jsem poprvé navštívil Paříž.

Po dlouhé době jsem zase letěl letadlem a ke všemu poprvé sám. Úplná Honzíkova cesta. 😀  Všechno dopadlo dobře a letadlo přistálo na letišti CDG v pořádku. Dokonce se mi podařilo MHDéčkěm dostat do centra bez větších potíží.

Vystoupil jsem u Opery, kde mne již čekala přítelkyně. Zapluli jsme do metra a šli hledat naší F1, kde jsme měli rezervován pokoj. Tato mise byla vcelku snadno splněna. Po vyřízení nezbytných formalit na recepci, přičemž konverzace s recepčním je mi záhadou dodnes,  jsem ochutnal  francouzskou kuchyni, tedy bagetu, sýr a víno.

Druhý den ráno začala prohlídková honička. Po snídani, jsme vyrazili nepříliš teplým zamračeným říjnovým ránem objevovat památky a jiné turisticky exponované místa. Dost jsme toho pochodili pěšky, takže mě večer pořádně bolely nohy.

Během dne začalo přibývat turistů a chodníky se postupně začaly zahušťovat podivně se motajícími postavami s fotoaparát, sem tam se shlukujícími před pokladnami k různým atrakcím.

Klasika, před Eiffelkou bylo lidí jako much, nejvíce u pilířů s výtahy, takže jsem si pěkně vyšlápl 2 patra pěšo. Výhled pěkný tedy kdyby ho nehyzdila věž Montparnasse.

Vystát frontu do Louvre bylo něco podobného, a umění mne zase tak nebere, takže jsem rozhodnul, že La Jocondu na vlastní oči uvidím až někdy příště.

Na Champs Elysées se konala nějaká vojenská výstava nebo něco podobného, všude samá letadla, armádní technika a davy lidí, tatínkové s dětmi.

Když jsme dorazili na Montmartre k Sacre Coeur tak to vypadalo, jako když mají v Kauflandu slevy. Nebylo divu, když probíhalo vinobraní. Co jiného tedy zbývalo než ochutnat nějaké to Champagne, což se taky po chvíli stalo.

Vzhledem ke končícímu dni a ušlým kilometrům bylo na čase se vrátit na hotel…

…ale přece si nenechám ujít Eiffelovku v noci, takže ještě do metra a na Trocadero.

Den druhý jsme zahájili návštěvou Jardin de Luxembourg. Prošel jsem se i po tom bulváru o němž zpívá Janda z Olympiku. Ještě Invalidovna a bylo splněno.

Paříž
paris01.jpg paris02.jpg paris03.jpg paris04.jpg
paris05.jpg paris06.jpg paris07.jpg paris08.jpg
paris09.jpg paris10.jpg paris11.jpg paris12.jpg
paris13.jpg paris14.jpg paris17.jpg paris16.jpg

[ad#maly_baner]


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *