Marceli di Numana


Marceli di NumanaMarcelli Di Numana Leží necelých 25 kilometrů jihovýchodně od Ancony. Po 15 hodinové cestě z Ostravy (cca 1300 km) jsme dorazili do Marcelli. Po cestě jsme měli asi 3 hodinové zdržení, neb se na dálnicích u větších měst a u křížení dálnic tvořily mnohakilometrové kolony.

Navíc jsme hned za hranicemi Rakouska v Itálii natankovali nekvalitní benzín (ESSO), takže začalo auto nepříjemně cukat. Jízda v zácpě pak byla o nervy.  Naštěstí nám pomohl místní automechanik, takže jsme pak ještě objeli další plánované štace: Řím a západní pobřeží.

V Marcelli jsme strávili 1. srpnový týden. Je to celkem klidné místo. Převážně se zde setkáte s Italy a jejich malými ratolestmi.

Marceli di Numana

Pláž je štěrková,  bosky se po ní chodí dost špatně. Šutříky pěkně píchají do chodidel. Takže nějaká obuv se určitě hodí. Na druhou stranu, je voda celý den čistá, odpoledne sem tam nějaká ta chaluha. Moře bylo většinou klidné, ale párkrát byly i mírné vlny.

Marceli di Numana

Samozřejmě se dají pronajmout lehátka se slunečníkem. Cena je +- 13€ za 2 lehátka + slunečník a den. Naštěstí se dá ležet na vlastní dece na zhruba 4 metrovém pásu který z jedné strany odděluje moře a z druhé pak ony pronajímané lehátka.

V městečku je dobře zásobená samoobsluha, kde koupíte vše od nafukovacího lehátka přes víno 🙂 až po maso na grilování. Taktéž je zde mnoho restaurací a na pláži bary, kde se dá koupit třeba studené pivo, případně nějaký ten burger. Na promenádě jsou i cukrárny, pekárny, butiky a pod.

italy_03.JPG

Večer se pořádají na náměstí různé akce, od zábavných vystoupení pro děti až po koncerty.

Marceli di Numana

Byli jsme ubytování v apartmánu. Byl celkem, malý, v umyvadlo neodtékalo, ale jinak to šlo. 😀 Dokonce byl k dispozici bazén. Večer kousali komáři, takže nějaký elektrický odpuzovač se určitě hodí. Na balkoně se však v kombinaci s repelentem sedět dalo.

Celkově mi tato destinace přišla jako vhodná k válení se na pláži a pohodovému odpočívání. Večer je taky kam zajít. Jen je to trochu štreka z ČR, ale pokud je více řidičů, nebo poletíte, tak se to dá v pohodě zvládnout.

Marceli di Numana
Marceli di Numana Marceli di Numana Marceli di Numana Marceli di Numana
Marceli di Numana Marceli di Numana Marceli di Numana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *