Marina di Pisa


Loňskou poslední zastávkou cesty po Itálii bylo západní pobřeží.

Kousek od přístavního města Livorna se táhne dlouhá písčitá, místy kamenitá pláž. Zázemí nám poskytl kemp zhruba 50 metrů od moře.Stačí  přejít silnici a  můžete se ráchat v lidmi natřískané mořské lagunce. Na pidi plážičce určené pro kempaře stěží rozprostřete kapesník, natož ručník či karimatku. Pokud vám je líto utratit 13€ za slunečník a 2 lehátka, můžete si vyzkoušet na vlastní kůži pocity sardinek v oleji.

Plán B spočívá v 15 minutové chůzi k veřejné štěrkové pláži. Naštěstí je tam menší hustota zalidnění a tak není problém „rozbít plážový tábor“.

Kousek od této přímořské destinace stojí známá šikmá věž. Určitě nepřekvapí tuny turistů. Vtipní jsou prodejci všech možných cetek rekrutující se z řad přistěhovalců. Jejich „boj“ s četníky vás dozajista rozesměje.

Celé turistické centrum Pisy střeží Finanční policie. Mezi památky milujícími zvědavci se proplétají pouliční prodejci všeho možného i nemožného. Pokud však některý z nich spatří uniformu, dá se na útěk a s ním i jeho kolegové. Například deku s různými zaručeně pravými značkovými kabelkami je jejich dealer schopen sbalit během vteřiny. Takový grif ovládá snad už jen Harry Potter. 😀

Financ policajt se přitom tváří, že ty jeho černé sluneční brýle jsou slepecké. Musím dodat, že něco podobného jsem pozoroval i v Římě.

Kolem kempu toho moc není, kromě mnoha různých restaurací, které jsou samozřejmě večer úplně narvané a sehnat místo není nic jednoduchého.

Obchod je od kempu vzdálený cca 5 km. V táboře sice prodejna je, ale tak hrozně zásobený obchod nešlo najít snad ani u nás před 20 lety.

Jinak je kemp dobře vybaven, pěkné soc. zařízení, možnost připojení na elektrické rozvody, mobil vám nabijí na recepci, obyč pizzerka a již zmíněný obchod. Vcelku klid. Naštěstí jsme dorazili v době kdy vylo pro stan dost místa, postupem času se prostor zahustil. Ukořistili jsme si tedy nižší stromky, které vrhaly příjemný stín.

Východní pobřeží mi přijde příjemnější. Alespoň jsem viděl šikmou věž na vlastní oči. 🙂

Marina di Pisa
Marina di Pisa Marina di Pisa Marina di Pisa Marina di Pisa
Marina di Pisa Marina di Pisa Marina di Pisa Marina di Pisa

[ad#maly_baner]


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *