Saint Malo


St Malo je bretaňské městečko ležící na břehu Atlantského oceánu. Na podzim je tu „nádherné“ počasí. Co půl hodiny se střídá déšť se sluncem.

Do St Malo jsme se s přítelkyní vydali z Rennes. Po nějaké hodině a půl, nás bus vyplivl přímo u moře, kousek od historického centra města.  Nejbližší spoj zpět nám jel až za 6 hodin, takže jsme měli dost času si toto krásné město dosytosti užít.

Historické centrum je obehnáno vysokou zdí. Z jedné strany hradby chrání před oceánem a ze druhé zřejmě hlavně před nepřáteli. Hradby jsou volně přístupné. Město se po nich dá obejít za půl hodiny. Pokud vás ovšem nevyžene náhlá dešťová přeháňka.

Naštěstí je zde plno restaurací, kaváren, cukráren a obchůdků se suvenýry, takže se je kam schovat. Než se přeháňka přežene, můžete si dát například nějakou místní Galette a hrneček Cidre (o trochu více o gastronomii najdete zde).

Měli jsme štěstí, že jsme stihli odliv a mohli se tak jít podívat na ostrov Grand Bé, kde má hrob spisovatel Chateaubriand a ostrůvek Petit Bé. Při pochodování po pláži jsme také nasbírali docela dost mušliček.

Za zhruba 2 hodiny se však začal zvedat příliv a postupně zmizely přístupové cesty na tyto ostrůvky a velká část pláže. Voda se pak tříštila o vlnolamy z dřevěných kůlu a o hradby města. Při focení mě dokonce jedna vlna smetla, naštěstí jsem za smíchu kolemstojících lidí stačil včas utéct, ale bylo to jen o chlup. 😀

I přes dost proměnlivé podzimní počasí byla návštěva St. Malo hodně povedená. Rozhodně doporučuji navštívit.

Saint Malo
DSC_9821_edited.jpg DSC_9857.jpg DSC_9863.jpg DSC_9866.jpg
DSC_9881_edited.jpg DSC_9882.JPG DSC_9884.JPG DSC_9915.JPG
DSC_9888.jpg St Malo St Malo DSC_9916.JPG
DSC_9924.JPG DSC_9935.JPG DSC_9946.JPG DSC_9912.jpg

Odkazy


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *