Fougeres


Fougeres je krásné starobylé bretaňské městečko s necelými 21 tisíci obyvateli. V neděli to je docela ospalé místo. Nikde nikdo. Cestu obstarala hromadná doprava departmanu Ille-et-Vilaine. Po nějaké hodince jízdy jsme vystoupili, spolu s několika dalšímy páry, přímo naproti středověké tvrze.  Žádný ruch jako na Karlštejně v letní sezónu se nekoná.

Do tvrze se nám nechtělo. Zajímavější se jevilo prozkoumat městečko. Nacvakal jsem tedy pár fotek před pevností a procházkou kolem potoka jsme se dostali až do centra městečka, které je o cca 30 metrů výše.

V centru byl také klid. Architektura opět typická pro kraj. Mnoho pěkných domečku, uklizeno, liduprázdno. Došli jsme ke katedrále, k ní přiléhá krásný park, odkud je perfektní výhled na tvrz, u které jsme vystoupili. Následovala tedy povinná přestávka na focení :-).

Po sestupu parkem dolů do údolí, lze obejít starobylý hrad z druhé strany. Po cestě opět potkáte typické domečky, nalepený jeden na druhém, katedrálu s obřími barevnými vitrážemi a sem tam i nějakou palačinkárnu či restauraci.

Když jsme dokončili kolečko přišel čas na oběd. Na parkovišti před hradem se nalézá několik restauraci. Výběr byl dílem náhody. Pohostila nás hned první restaurace. Vybrat z gallet na různý způsob nebylo sice jednoduché, ale nakonec vybraná speciální galleta nezklamala. Nezklamalo ani víno a dezert. 🙂

Městečko určitě stojí za výlet. 🙂 Nebudou překážet davy turistů, dobře se najíte a leccos uvidíte.

Fougeres
DSC_9439_edited_prechod.jpg DSC_9442.jpg DSC_9451.jpg DSC_9470_ed_p.jpg
DSC_9477_edited_prechod.jpg DSC_9485_edited_prechod.jpg DSC_9496.jpg DSC_9497.jpg
DSC_9508.jpg DSC_9509.jpg DSC_9554.jpg DSC_9578.jpg

[ad#maly_baner]


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *