Roháče


15.-22.7.2006
O prázdninách jsme s přítelkyní navštívili Západní Tatry ? Roháče. Ubytování, jak je naším zvykem, zprostředkovalo hledání na internetu. Jako dopravní prostředek jsme použili automobil. a 15. července kolem 9h jsme vyrazili směr Habovka.


RoháčeNajít penzión, ve kterém jsme byli ubytováni nám chvilku trvalo. Projeli jsme celou vesnici, ale žádná cedule, která by nám udala směr, nebyla široko daleko vidět. Ani domorodci nám příliš nepomohli.

2X jsme kolem něho projeli, než jsme se trefili. Ubytování bylo v pohodě, penzion je nově opraven. Ještě se dostavovala nová dřevěnice, která touto dobou bude jistě v provozu. Jen jedna drobnost. Na WC chybělo prkýnko a ani za celý týden se nepovedlo sehnat náhradní. V dědině najdete 2 hospody, ale jen jednu restauraci, kde vaří a to ještě až na samotném konci. Ale vaří dobře a ceny jsou celkem příjemné.

Něco k přírodě

Nebudu se příliš rozepisovat o přírodě a odkážu vás rovnou na fotky. Ke každé trase je několik fotografií. Jako podklad k plánování tras nám posloužila mapa Kompass 2100, Tatry Vysoké, Západné, Belianské a doma ještě internet.

1.trasa: Zverovka-Ťatliakovo jazero- Prvé roháčské pleso druhé a tretie roháčské plesá-Štvrté roháčské pleso-opálové pliesko-Roháčský vodopád-Adamcula-Zverovka

2.Chata Zverovka-Rákoň-Volovec-Ostrý roháč-Plačlivé-Smutné sedlo-Smutná dolina-Ťatliakova chata-Chata Zverovka

3.Oravice-Bobrovecké sedlo(Bobrovecká dolina)-Bobrovec-Umrlá-Juráňova dolina-Oravice

4.Chata Zverovka-Brestová-Salatín-Spálená-Pachola-Baníkovské sedlo-Spálená dolina-Roháčská dolina-Zverovka

Odkazy:

http://penzion-kamzik.sk/
http://www.habovka.sk/
http://www.oravice.sk/
http://www.skonline.sk/termalnek.php?id=51

[nggallery id=20]
[ad#maly_baner]


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *