Thermal park Bešeňová


2.6.2007 – Aktualizováno

2.2.2006 – Navštívil jsem termální koupaliště v Bešeňovej na Slovensku.

Z Ostravy je to asi 180km přes Mosty u Jablunkova. Posádka byla tvořena 4 lidmi. Vyjížděl jsem z centra v 7:20 a před 8h už v plné palbě z Havířova.

Cesta na hranice celkem šla, byť provoz nebyl zrovna nejřidší. Svítilo slunce, ovšem jen po naší hraniční čáru. Jakmile nás uvítala cedule Slovenská republika, zatáhlo se a mlha se držela téměř až do cíle nší cesty.

V místě jsme byli něco před 10:30. Vzhledem k tomu, že byl normálný pracovný deň, nebylo tam příliš přecpáno. Na recepci jsme zaplatili 260,-Skk za osobu + každý 100,-Skk zálohy za čipovku a klíček od skříňky. Po malé chvíli nezbývalo než okusit blaho přírody v podobě termálních pramenů. Voda se musí chladit z 60,5°C na 20°-40°C. Při těch 40°C a 10 minutách pobytu ve vodě jsem si připadal jak uvařený. Všude kolem bazénů byl sníh a teplota vzduchu dosahovala -2°C, takže nám namrzaly vlasy, řasy, obočí, uši…..

Bazénů jsem napočítal celkem 5. Každý má jinou teplotu vody i velikost. Dopoledne jsme měli možnost vyzkoušet 3 bazénky (2 x 40°C a 31°C), odpoledné byly zpřístupněny další 2 velké bazény. V jednom velkém bylo kolem 40°C a ve druhém jen 20°C, což byl docela brutální rozdíl teplot. 😉

V Thermal Parku je hotel (apartmán 2700,-Skk/osoba, noc 😀 ) i restaurace, kde se dá najíst kolem 120,-Skk. Čepují zde pivo Topvar 30,-Skk, ale vzhledem k rychlosti obsluhy si pěkně počkáte než vám ho natočí. Mají i lahvovou Plzeň a Radegast Birell. Káva stojí taky 30,-Skk

Kolem 16 h jsem se vydali do šatny, a na cestu z5. Abychom utratili zbytek slovenských chechtáků. Byla naplánována večeře někde po cestě. Nejblíže byl Ružomberok, tak proč ho nenavštívit a nevyzkoušet nějaké slovenské restaurační zařízení? Po večeři následovala cesta na hranice a domů.

Protože se koupaliště stále rozrůstá a přibylo i několik novinek, rozhodl jsem se pro aktualizaci článku.

16.2.2007 – jsem byl v Bešeňové podruhé. Koupaliště se rozrostlo. Vznikl vnitřní areál s krytými bazény. Také vstup do areálu se přesunul.

Nyní každý návštěvník dostane čipový náramek, který mu umožní vstup pouze do patřičných míst dle vstupenky. Zároveň slouží k odemykání a zamykání skříňky v šatně. Tento čip lze využít i jako peněženku. Stačí si na něho u pokladny vložit peníze a nemusíte běhat pro peněženku do šatny. Neutracené peníze vám samozřejmě vrátí.

Táke se rozrostl počet stravovacích zařízení a ceny jsou příjemné. Platit lze platebními kartami.

Co se ubytování týče, doporučil bych penzion Helena. Do Bešeňové je to kousek přes Váh.

Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová
Thermal park Bešeňová

Odkazy:

Bešeňová na mapě
Termální koupaliště Bešeňová
Bešeňová
Ružomberok
Liptov
Ivachnová


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *