Londýn


V Londýně jsem už byl 3 krát. Naposledy to bylo na 4 dny. Byl jsem tam navštívit otce.

Mohl jsem si město projít pěkně podle libosti, a ne jako když se někam jede na zájezd, nebo se školou 🙁 což jsem zažil jako gymnasista, a byla to pěkná nuda. Teď jsem si to mohl pěkně vynahradit.

Nejlepší na všech městech (myslím, že bez vyjímky) je, že pokud máte čas, zorientujete se v něm během chvilky. Pak už člověk nemusí mít strach, že snadno zabloudí, a Londýn (byť má 8 mil obyvatel) mu připadá asi tak jako Praha.

Možná ještě přidám pár starších fotek, které jsem nafotil před 7 lety.

Jel jsem tam autobusem (z Ostravy) lístek stál necelé 3000,-. Zvažoval jsem i letadlo, ale nejlevnější lístek stál něco kolem 4500,- a to ještě bez letištní taxy. Cesty busem, a zvláště pak tak dlouhé, nemám zrovna v lásce, ale co se dá dělat. Nejlepší opět byli na imigračním. Když jsem se tomu úředníkovi snažíl sdělit, že můj otec pracuje jako „proxy holder“ (=prokurista), tak na mě ten brýlatý chlap chvilku hleděl a pak se mě zeptal co že to dělá? Pochopil jsem, že tudy cesta nevede a vysvětlil mu že je manager. To už přijal a vrazil do mého pasu razítko.

Naštěstí tam nestálo „rejected“ a tak jsem pokračoval k východu, kde jsem si dal ranní cigárko. Nikdo z autobusu na hranicích nezůstal a tak celý bus pokračoval dále. Přijeli jsme na Victoria station, a bylo.

Londýn
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London

[ad#maly_baner]


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *